Pogoji za uporabo čevljev Ahinsa

Hvala za nakup čevljev Ahinsa :). Upamo, da v nošenju čevljev Ahinsa uživate. Narejeni so bili le za vas, zato bi nam bilo všeč, če nam sporočite, ali ste zadovoljni. V primeru kakršnih koli vprašanj vas prosimo, da nas takoj pokličete (glejte razdelek »Kontakt«)

Nega čevljev

Za obujanje čevljev, ne uporabljajte žlice za čevlje in ne upogibajte zadnjega dela pete. Čevljev nikoli ne perite, ne izpostavljajte čevljev temperaturi nad 50°C, niti jih dolgotrajno ne izpostavljajte neposrednemu soncu. Za vsako vrsto materiala je potrebna posebna obdelava in čiščenje - glejte navodila za vašo vrsto čevljev. Vedno nosite nogavice v čevljih. Po sezujanju čevljev preverite vlago/sledi znoja in pustite, da se popolnoma posušijo, preden jih znova obujete.

Izbira prave velikosti

Čevelj nikoli ne sme poškodovati ali tiščati noge! Vendar pa ne sme biti preveč ohlapen. Ko preizkušate velikost čevljev, nosite običakne nogavice. Obujte čevlje tako da se bodo vaše pete "lepo vlegle" v njihov pravilen položaj v čevlju. Ko želite sezuti čevelj je priporočljivo nekoliko privzdvigniti peto in dati svojo težo na prste - na ta način prsti malo zdrsnejo naprej in lahko ugotovite, ali je dovolj prostora za prste. Z obutimi čevlji se malo sprehodite, da dobite pravi občutek.

Zaradi dizajna imajo čevlji znamke "Sundara" maksimalno širina prstov ca. 1-2 cm od vrha čevlja. To pomeni, da lahko ob nošenju čevljev Sundara imaš 1-2 cm prostega prostora pred prsti (1 cm z manjšimi velikostmi čevljev in 2 cm pri večjih čevljih). Vendar pa nikoli ne smete "čutiti" konice čevlja med hojo.

Varnostna navodila

Čevlji morda niso primerni za vsakogar. Obstajajo situacije, mesta in diagnoze, ki preprečujejo nošenje teh čevljev. Vedno se posvetujte z zdravnikom. Čevlji niso primerni za otroke, mlajše od 3 let in osebe z nogami krajšimi od 165 mm. Če čevlje uporablja mladoletnik ali oseba za katero ste odgovorni vi, potem ste tudi vi odgovorni za zagotovitev, da ta oseba sledi varnostnim navodilom.

Obutev je namenjena hoji po trdnih površinah. Vedno izberite ustrezno velikost čevljev in model, ki ustreza vaši predvideni uporabi. Obutev se lahko uporablja v mokrih razmerah, vendar pa je potrebno posvetiti večjo pozornost, ker mokre površine lahko oslabijo/spreminjajo lepilne lastnosti podplata čevlja (zlasti na mokrih pločnikih, kamnitih poteh itd..). Pred uporabo obutve v mokrih razmerah je priporočljivo uporabiti hidroizolacijo na zgornjem delu čevlja. Ne hodite/ne stopajte po ostrih, spolzkih, nestabilnih ali drugače nevarnih predmetih in površinah. Obutev ni primerna za nošenje pri vožnji avtomobila zaradi povečane širine čevlja, lahko vpliva na pravilno pritiskanje pedalov.

Zavedajte se, da je obutev imenovana "barefoot" obutev zato, ker noge delujejo tako, kot če hodite bosi. Vaš način hoje mora zato biti podoben bosonogi hoji - nežen, tih in previden (glejte poglavje "Kako vaditi zavestni slog.."). Čevlji Ahinsa niso ortopedska obutev, niti medicinska in niti treking obutev. Z uporabo čevljev Ahinsa se strinjate glede teh pogojev.

Kako vaditi zavestni slog hoje

Ker so čevlji Ahinsa "barefoot" obutev narejeni natanko v tem smislu, kot biti bos, jih je treba uporabljati tako, kot bi dejansko hodili bosi. Pomeni, da moramo biti pozorni in hoditi le po trdnih, lepo izdelanih površinah, brez grobih robov, kjer je stik podplatov z tlemi zelo nežen in mehak. Trdo "stopanje" na podplat lahko resno poškoduje vaše noge. Priporočljivo je, da vadite z nežno stožičasto podlago, da bi pravilno uporabljali Ahinsa obutev.

Pravilna tehnika bose hoje oziroma uporabe Ahinsa čevljev (kar je skoraj identično) ima lahko številne pozitivne prednosti, lahko spodbuja možgane, aktivira mišične komplekse po celem telesu in aktivira globoki stabilizacijski sistem, ki podpira stabilnost vaše gibalne podpore, vključno z diafragmo in mediničnim dnom ). Lahko pomaga vašim sklepom in lahko podpira preprečevanje različnih civilizacijskih bolezni, pomaga preprečevati poškodbe, podpirati vašo koordinacijo in učinkovitost. Pri upoštevanju teh priporočil in sledenju priporočenih vaj se zavedajte možnosti našega odklona od zdravstvenih informacij - zato se pred uporabo vedno posvetujte z vašim zdravnikom.

1. vaja

  • Poiščite miren kraj in stojte na trdi podlagi v Ahinsa čevljih. Pokrijte ušesa.
  • Poskusite hoditi naokoli in poslušati/opazovati, če čutite vibracije, ko se noga dotakne tal. Bodite pozorni na območje pete - oziroma na težo pritiska.
  • Če se zdi preveč, potem poskusite omehčati vašo hojo, da zmanjšate tako imenovani "hrup".
  • Poskusite najprej počasi in počasi povečajte svojo hitrost, tako, da nežno hodite tudi pri večji hitrosti.

2. vaja

Bodite pozorni le na podplat obuval ko hodite - že samo vaša pozornost bo seveda omehčala način, kako se bodo noge dotaknile tal. :)

Garancija v primeru odstopanj

Storili smo vse kar je bilo v naši moči, da bi vam čevlji služili najbolje in čim dlje. Če je do odstopanja vendarle prišlo, potem se obrnite na nas po e-pošti ali telefonu info@ahinsashoes.si oziroma 00386 40 328 391.

Prosimo, upoštevajte, da kupujete "barefoot" obutev. Zasnovana je tako, da vam daje pravi občutek, izkušnje in prednosti, katero lahko primerjate s hojo z bosimi nogami. V nasprotju s tradicionalnimi čevlji nima stabilizacijskih paličic, trakov ali podpor, zato je njihova obstojnost omejena. Omejena tehnološka trajnost modela je kompenzirana z izbiro vrhunskih materialov. Upoštevati pa je treba zahteve vzdržljivosti in nega različnih materialov. Z učenjem bolj naravno previdnega načina hoje v "barefoot" čevljih, se le ti obrabijo manj. Zavedajte se, da so čevlji izdelani na način, da so čim bolj prilagodljivi, zato namerno nimajo nobene "konstrukcijske" ojačitve, raznih ojačitvenih trakov in ??palic, zato se materijal temu primerno tudi lahko zvija.

Garancija zajema samo napake in nepravilnosti kakovosti, nikakor pa ne zajema obrabe materiala, ki je posledica dolgoročne uporabe čevljev. Nepravilna uporaba izključuje garancijske zahtevke.

V primeru uveljavljanja garancije, se obrnite na prodajalca z opisom napake in priložite vse potrebne dokumente (račun, potrditve naročila, itd). Ne pozabite navesti vaših kontaktnih podatkov in vašega naslova. Če morate vrniti čevlje, potem morajo biti kompletni in higienično čisti. Garancijo morate uveljaviti takoj, ko zaznate odstopanje (prosimo, ne uporabljajte poškodovanih čeveljev dokler garancijski postopek ni zaključen).

".(7196*5473)."