OTROŠKI BAREFOOT ČEVLJI


Otroški barefoot čevlji so na voljo v kolekciji Sundara, od št. 27 naprej, nekateri modeli celo od št. 25 dalje.

Cena manjših št. se ne razlikuje od cene odraslih št.. Razlog je v tem, da se sicer porabi manj materiala, vendar pa sama izdelava zahteva več spretnosti in časa za izdelavo. Ne pozabimo, da so vsi čevlji Ahinsa shoes proizvedeni v celoti ročno. 

Večina mamic se odloča za nakup barefoot čevljev za svojega otroka, saj jih po tem, ko jih otrok preraste ponosijo še njihovi mlajši bratci in sestrice :)     ZAKAJ IZBRATI BAREFOOT ČEVLJE?


Vedeti morate, da otroška noga ni miniaturna različica odrasle noge. V zgodnjem razvoju je otroška noga najširša čez prste. Če bi naše prebivalstvo že od rojstva nosilo čevlje, ki so bili oblikovani s to funkcionalno obliko, bi tudi večina odraslih imela stopala z najširšim delom čez prste, prsti pa bi bili popolnoma usklajeni s stopalnicami (dolgimi kostmi v srednjem delu nog). Večina otrokove noge je sestavljena iz hrustanca, ki se postopoma nadomesti s kostmi. Če se hrustanec deformira s slabo oblikovanimi ali togimi čevlji, bodo kosti prevzele deformirano obliko. Več kot 80% težav z nogami so posledica napačnih in neprilagodljivih čevljev. Ključnega pomena je, da otroški čevlji omogočajo dovolj prostora za naravno rast, dokler noge ne dozorijo. To se zgodi od 18-19 let za dekleta in 20-21 za dečke. Enostavno povedano; neprilagodljivi, slabo oblikovani čevlji so potencialno škodljivi - omejujejo naravno gibanje in razvoj stopala.

".(7196*5473)."