Na tej strani objavljamo osebna priporočila fizioterapevtov in zdravnikov o čevljih Ahinsa.

Mgr. Ludmila Dítětová, fizioterapevt in inštruktor po metodi Ludmile Mojžíšová

Ahinsashoes čevlji omogočajo naravno gibanje nog, saj zagotavljajo veliko prostora za prste. Tanek in prožen podplat daje nogam možnost optimalnega zaznavanja tal. Omeniti moramo etično in ekološko produkcijo, ki jo uresničujemo na Češkem. Zaradi tega so čevlji Ahinsa idealna izbira za vse, ki si želijo več kot samo čevlje in želijo uživati v pravem sprehodu.

MUDr. Hana Bořecká, zdravnik

Ahinsa čevlji so zame moderni in atraktivni. Izvirna češka barefoot obutev, za katere je značilna skrbna izdelava in uporaba visoko kakovostnih materialov, naravnih ali recikliranih. Zagotavljajo dovolj prostora za sprednji del stopala, ki je potrebno za pravilno držo prstov, kar seveda vpliva na držo celotnega telesa.

MUDr. Ivana Siváková, zdravnik

Od poletja sem navdušena lastnica Ahinsa Ananda Ballerink - zožan model, črne barve. Nikoli nisem nameravala zapustiti trgovine v Ahisa čevljih, ker imam zelo majhna in ozka stopala, ki zdrsnejo iz večine čevlje. Ozki model balerink mi popolnoma služi. Peta dobro stoji v čevlju, trak pa med hojo trdno drži čevlje na nogi. Kljub obilnemu prostoru za prste in mojim ozkim podplatom, se noga v čevlju ne premika. Zožan model balerink priporočam vsem ženskam z ozkimi stopali. Prsti in celo stopalo imajo pri hoji dovolj prostora za svoje delo. Na prvi pogled so balerinke vizualno zelo široke, vendar sem se hitro navadila in prejel veliko pohval za te čudovite čevlje. So preprosti in primerni za vsako priložnost.

Hoja v teh balerinkah je zelo prijetna. So mehke, material je prijeten in do sedaj se zdi, da je precej vzdržljiv tudi brez posebnega vzdrževanja. S temi čevlji sem tekla in nanje nisem posebej pazila, pa še vedno izgledajo kot nove. Še vedno se učim hoditi pravilno in ne po petah, kot v klasični obutvi. Cenim spremljevalno informativno besedilo balerinkam z nasveti o tem, kako začeti s pravilno hojo.

Zadnji dve leti nosim barefoot obutev in vesela sem, da sem srečala Ahinsashoes obutev. Te balerinke so izpolnile vse moje zahteve in kaže, da mi bodo dolgo služile.

Mgr. Lenka Lešková, fizioterapevt

Priporočam Ahinsa čevlje z vidika fizioterapije. Izpolnjujejo vse zahteve za naravno hojo. Stopalom omogočajo dovolj prostora za pravilno delovanje. Stopalo stimulirajo, ki je po mojem mnenju pomemben del gibanja. Čevlji Ahinsa omogočajo ljudem, da se bolj zavedajo, kako hodijo in po kakšnem terenu. Večje zavedanje svojega telesa in lažje razumevanje osnovnega gibanja, kot je hoja.

Bc. Marie Pavlas, fizioterapevt

Priporočam Ahinsa čevlje, ker so zelo udobni, saj podpirajo naravno funkcijo stopala pri hoji in ponujajo veliko prostora v širini. Debelina podplata je po mojem mnenju odlična za udobno hojo in deluje tudi kot mehanska zaščita stopal.

Mgr. Paulína Mináriková, fizioterapevt

Prve čevlje Ahinsa sem kupila pred desetimi leti, ko sem začela hoditi bosa. Zahvaljujoč mojim odličnim izkušnjam ne nosim več nobenih drugih čevljev in moje noge in sklepi, kot tudi moja hrbtenica so za to zelo hvaležni. Preizkusila sem več blagovnih znamk minimalističnih in barefoot čevljev in še vedno najraje nosim Ahinsa čevlje.

V primerjavi z drugimi blagovnimi znamkami je večina modelov Ahinsa čevljev "civiliziranih", ne pa športnih čevljev, barvo čevljev pa lahko izberete po lastni domišljiji. Dejstvo, da je podjetje Ahinsashoes pripravljeno izdelati prilagojene modele in tudi popraviti rabljene čevlje, zelo velik bonus. To podjetje priporočam tudi svojim strankam, ker se mi zdi pošteno, da podjetje Ahinsashoes ceni delo svojih zaposlenih, skrbi za kakovost izdelkov in ne uporablja nobenih živalskih materialov v svoji proizvodnji. Delam kot fizioterapevtka in za zdravje svojih strank menim, da je pravilno dojemanje gibanja in gibanje samo zelo pomembno. 

Miroslava Gupta, fizioterapevt

Z vidika fizioterapevta menim, da je bonus Ahinsa čevljev, da omogočajo dober stik s terenom zaradi 2-milimetrskega podplata, tako, da lahko stopalo "bere" podlago in se nanjo odzove. To spodbuja mišice vzdolžnega in prečnega loka. Z anatomskega vidika čevlji Ahinsa   posnemajo naravno obliko prednjega dela noge in ne pritiskajo na prste med odbojem. Z oblogo mišic noga nato poravna celoten mišično-skeletni sistem in tako pomaga izboljšati telesno držo. Stimulacija in ponastavitev stopal zaradi čevljev Ahinsa je učinkovita tudi za tiste možganske receptorje, ki zagotavljajo ravnovesje in koordinacijo. Učinkovito izboljšajo občutek gibanja in položaja.

Mgr. Marie Kalmanová, fizioterapevt

Čevlji so zelo udobni in prijetni. Kako udobni so in koliko svobode dopuščajo mojim nogam v Ahinsa čevljih sem se zavedla šele, ko sem ponovno obula svoje "normalne" čevlje. Ti čevlji so blokirali gibanje mojih stopal pri odrivu in jih skrčili v prstnem delu. Včasih, ko hodim, so moje pete boleče, še posebej, ko hodim hitro in ne dajem časa nogam, da bi naravnala tekalno plast. Zato priporočam vsakomur, ki želi začeti hoditi bos, naj dela na podplatih - tam čutim tudi svoje rezerve.

V Ahinsa čevljih, uživam na terenu, čutim majhne izbokline na pločnikih, mehkobo trave in udobje čevljev samo. Sedaj so čevlji Ahinsa prvi čevlji, ki jih želim nositi, ko nisem bosa.

Mgr. Zuzana Mohylová, fizioterapevt

Kot fizioterapevtka se že dolgo časa ukvarjam s težavami s stopali. Zavedam se, kako pomemben je pravilen odriv stopala med hojo s čevlji, ki imajo dovolj prostora za prste,  zaradi česar je mogoče občutiti površino tal, po kateri hodimo. Če imajo čevlji maksimalno fleksibilen podplat čevlja, lahko podplat stopala opravlja svojo funkcijo. Vse to omogoča stopalu, da uporablja mišice, tako da varno ublaži učinek, ko podplat stopala udari na površino in tako mišice na prste prilepijo podplat noge na naslednji korak. Vsi ti atributi izpolnjujejo AHINSA SHOES in jih priporočam!

Bc. Ivana Michalisková, poklicni terapevt

Pred pol leta sem kupila čevlje iz Sundara kolekcije (cvetlični model). S čevlji sem popolnoma zadovoljna. Najprej bi rada poudarila njihov učinek na zdravje. Hoja v teh čevljih je kot bi hodil bos. Stopalo udobno kopira teren. Hoja po skalnatem terenu ni neprijetna ali boleča. Sprednji del čevlja je dovolj širok, da se lahko lok dobro širi.

Bc. Radka Černá, fizioterapevt

Ahinsa čevlji so po mojem mnenju nekateri izmed redkih, ki izpolnjujejo vse zahteve prave barefoot obutve. Na izredno ravnem prečnem loku čevlji nudijo dovolj prostora za prste, tudi po vstavitvi dodatnega vložka. Prožnost čevljev je odlična.

Mgr. Eliška Bachová, psiholog

Ko nosimo barefoot obutevi, smo prisiljeni dojemati našo okolico, zemljo, naše telo. Prejmamo veliko več čutne stimulacije. Hoja v barefoot čevljih stimulira naše možgane, naše kognitivne funkcije, naše čute in naša čustva. Že nekaj let imam dva para čevljev Ahinsa, ki me osrečujeta, ko ju obujem.

Mgr. Eva Oriňáková, fizioterapevt

Čevlji Ahinsa spoštujejo funkcijo stopal in s svojo široko obliko in fleksibilnostjo omogočajo naravno gibanje stopal. Noge se v njem počutijo kot doma. Čevlji Ahinsa so zelo udobni in prijetni, hkrati pa se pod nogami počutite trdno. Moji čevlji Ahinsa so zgled za ljudi, ki pridejo k meni, in vesela sem, da lahko te čevlje priporočam s čisto vestjo. Prav tako pogosto priporočam ljudem, da si ogledajo navdihujoče video posnetke, družbe Ahinsashoes z gospo Clara Lewit o bosonoštvu in barefoot obutvi.

".(7196*5473)."